середу, 11 травня 2016 р.

1939-1945. ПАМ'ЯТАЄМО. ПЕРЕМАГАЄМО.

 
 
Мій край клекоче у пожарі…
Чи ж можу буть байдужим я?
Сталева казка, очі, очі карі –
Такою, пісне, будь моя!
Прослав свій край, лети до неба,
Де кулеметів огнепад,
Щоб не сказав ніхто про тебе,
Що не спала ти під грім гармат…
( В. Сосюра «Слово багнетом сія»)
Війна стала найбільшим випробування і перевіркою всіх сил народу, і цю перевірку він витримав з честю. Україна зазнала значних Втрат внаслідок війни.
З метою гідного вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій Світовій війні, виявлення поваги усім борцям проти нацизму, увінчання пам`яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності скоєних у роки війни, посилення турботи про ви тиранів війни, учасників визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, утвердження традицій воїнів-переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни, консолідації суспільства навколо ідеї захисту України Указом Президента установили в Україні День пам`яті та примирення, який відзначають щороку 8 травня.
 
Сільська громада села Яблунів також приєдналася до вшанування пам`яті тих подій, де місцеві священнослужителі отець Роман Левенець та отець Андрій Юськів відправили панахиду за загиблими, відкрили та освятили меморіальну дошку пам`яті Героїв Небесної Сотні.
 
 
В цей день з словами скорботи звернулися до жителів села голова районної ради Бойчук В.М. ,та сільський голова Фик Андрій.
 
До цієї дати в Яблунівській бібліотеці-філії № 42 оформлено тематичну поличку на тему : « Роки війни – століття памяті », де користувачі бібліотеки мають змогу переглянути літературу про ті події.
 



Немає коментарів:

Дописати коментар