середу, 25 травня 2016 р.

ВИБІР ПРОФЕСІЇ - ВИБІР ЖИ ТТЯ


Вибір професії – вибір життя
Дати людині щастя улюбленої праці –
означає допомогти їй знайти серед безлічі
доріг ту,на якій найяскравіше
розкриваються індивідуальні творчі сили і
здібності її особистості.
 
Василь Сухомлинський

Світ професій такий різноманітний. Як осягнути його? Як уникнути помилок при вирішенні питання ким бути? Яку стежку обрати у житті?
У житті кожної молодої людини настає той час, коли вона має обрати майбутню професію. Це по-справжньому доленосний життєвий крок і дуже важливо, щоб цей вибір був усвідомлений, виважений, зроблений із особистісних інтересів і нахилів та враховував затребуваність фаху на сучасному ринку праці. Саме від цього залежить подальша самореалізація майбутнього фахівця та відчуття всього життєвого успіху.
 
Самолусківська бібліотека – філія не стоїть осторонь цього питання. Для старшокласників проведено годину корисних порад «Вибір професії – вибір життя», основна мата якої, підвищення рівня інформованості підлітків з питань профорієнтації,розширення їхніх знань про світ професій, ознайомлення з вимогами до людей відповідних спеціальностей та з умовами праці, висвітлення важливості та позитивних сторін «улюбленої роботи», допомога юнацтву у визначенні власної життєвої траєкторії з урахуванням професійних інтересів та природних здібностей. Проведено анкетування «Ким бути?».


 









Немає коментарів:

Дописати коментар