вівторок, 10 травня 2016 р.

НАШУ ПАМ'ЯТЬ ОБПАЛЮЄ ВІЧЕНИЙ ВОГОНЬ

Тих днів не змовкне слава  
І живуть у памяті народу
Його вірнідочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної,великої війни.
 

         Минають роки, відлітає у вічність той час, коли у тривожну травневу ніч замовкли довгоочікуваний мир і настала тиша, за яку заплачено ціною життя мільйонів людей. Давно засипані окопи, відбудовані руїни, загоїлися рани ветеранів війни та людська пам'ять знову і знову повертається до грізних полум’яних сорокових, а це означає, що пам'ять народна жива, що солдатські подвиги безсмертні.
    «Нашу пам'ять обпалює вічний вогонь» - під палкою назвою пройшов усний журнал, присвячений дню Перемоги, який провели працівники районної бібліотеки для дорослих для учнів 8-Б класу.
     Перед  учасниками заходу виступила вчитель Скопецька Ірина Любомирівна, яка наголосила, що не зітреться з пам’яті людської і не піде в забуття великий подвиг нашого народу – його битва, його перемога над фашистами, бо хіба можна забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших.
      Учні Попелишин  Діана, Пшик Назар, Драган Христина, Лихач Олександр, Слободян Аліна, Осиф Анастасія повели присутніх у ті , далекі грізні роки важких випробувань, поневірянь, сліз, болю і мільйонів смертей. Але мужні і самовіддані солдати вистояли у тому пеклі і здобули таку очікувану і довгождану перемогу.
    Проникливо і душевно прозвучав вірш « День перемоги» у виконанні бібліотекаря Лозінської Г. І.
       Бібліотекар Град Л. С. зробила огляд літератури «Цей день перемоги був так ще далеко».
       Вшанування пам’яті загиблих і вічна слава живим ветеранам – це наш священний обов’язок і особливо сьогодні, коли Україна переживає складну політичну ситуацію – воєнні дії на сході країни. Слово «війна» болюче ранить наші душі, а слово « мир» - загоює їх.
 Тож бережімо мир…  

Немає коментарів:

Дописати коментар