пʼятницю, 14 березня 2014 р.

"Шевченкові твори - наше сьогодення"

         

Під такою назвою у Целіївській сільській бібліотеці пройшли літературні читання , присвячена 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка.
Присутні читачі на святі цитували твори Великого Кобзаря : "І мертвим , і живим , і ненародженим" , "Розрита могила" , та інші великі його слова стали пророчими , особливо в наш тривожний час. Як ніколи, заклики поета : "Схаменіться! Будьте люди , бо лихо вам буде. Розкоються незабаром заковані люди. Настане суд , заговорять і Дніпро і гори! І потече сторіками кров у синєє море..."
           У читацькому залі оформлено виставку : " Кобзар - наш батько і учитель",  де викладено літературу класика , портрети , статті про поета та інші матеріали .
Вчителька рідної мови Вальчишин Л.М. подарувала бібліотеці вишитий портрет Кобзаря,а пенсіонерка ,постійна читачка Шмигельська Л.В. - Кобзар.
Після проведення заходу всі присутні поспішили в школу на проведення урочистостей , присвячених Кобзарю.
          На початок концерту директор школи і зав бібліотекою запропонували хвилиною мовчання вшанувати память Бійців "Небесної Сотні". Адже твори Кобзаря ніби говорять про сьогоднішний день . Не можна виразити свого жалю коли учні школи виконували невмерущі твори Шевченка в честь героїв , а члени клубу за інтересами " Журавлинні ключі " , який діє в бібліотеці села виконували : "Заповіт" , "Реве та стогне Дніпр широкий" . " Думи мої...".
Священник місцевої церкви прочитав разом з присутніми молитву " Отче Наш".
Вклоняємося тобі ,Тарасе адже не дарма говорять " Є в Шевченка дата народження , дати ж смерті - немає"...

Немає коментарів:

Дописати коментар