четвер, 13 березня 2014 р.

''Твій вибір – життєвий успіх.''



                У кожної людини є момент, коли необхідно прийняти для себе одне з найважливіших рішень – вибрати справу до душі за покликанням, тобто професію. Вибір професії  недаремно називають другим народженням  людини.  Адже від того, наскільки правильно зроблено вибір професії, залежить суспільна цінність людини і , нарешті, її радість і щастя.
         12 березня 2014 року в Гусятинській районній бібліотеці для дітей відбулася екскурсія-знайомство з Тернопільським кооперативним торговельно-економічним коледжем для школярів 9-Б і 9-В(класний керівник М.П.Марцінковська) класів ЗОШ І-ІІІ ступенів селища Гусятин. Адже в бібліотеці розгорнуто виставку робіт студентів факультету «Дизайн» цього коледжу. 
           Перед присутніми виступила директор Гусятинської ЦБС Фаберська Марія  Михайлівна, яка познайомила дітей з формами навчання, спеціальностями і професіями навчального закладу. Директор підкреслила, що вибір професії значною мірою впливає на все наступне життя молодої людини. Тут не можна покладатися на випадковість, квапитися. Необхідне найсерйозніше ставлення до цієї проблеми. Не менш важлива обставина – людина повинна робити те , до чого має хист і здібності . Таку працю вона виконуватиме залюбки і найкраще. Це принесе користь людині і всьому суспільству. Щоб дійти правильного рішення, треба бути добре проінформованими.
         Доповнила виступ заступник директора ЗОШ І-ІІІ ступенів селища Гусятин, вчитель образотворчого мистецтва Целінь Світлана Михайлівна, яка детально розповіла учням про картини, техніку їх виконання і цінність.
         Бібліотекарі закликали старшокласників не лякатися тим, що рішення яке вони приймають зараз, - назавжди. Можливо вони будуть горіти на роботі до пенсії, можливо, через кілька років вирішать почати все спочатку. У наш час можливо вчитися й обростати знаннями хоч усе життя. Зміна курсу зовсім не означає, що вибір який зробила дитина невдалий. Навпаки, пошуки себе лише підтверджують: ця людина активна й прагне реалізувати себе в житті

Немає коментарів:

Дописати коментар