пʼятницю, 28 березня 2014 р.

«У кожному слові – сьогоднішній день»


Уже стало доброю традицією на березневі канікули проводити тиждень дитячого читання. В Гусятинській районній бібліотеці для дітей цьогорічний тиждень проходить під гаслом «Стартуємо з книгою».

Оскільки 2014 рік – рік Шевченка, то два дні ми присвятили 200 – річчю від дня народження Великого Українця. Виставка Кобзарів «У кожному слові – сьогоднішній день»  зібрала всі видання збірки які є у бібліотеці,  а це починаючи з 1961 року по 2012 рік. На деякі бібліотекар Давидова Л. О. звертає особливу увагу. Це академічне видання «Кобзаря» з прекрасними ілюстраціями видатного художника, академіка Василя Касіяна, який через усе життя проніс любов до Тарасового слова, і передмовою Олеся Гончара.
А молодшим користувачам зазначає бібліотекар Клим О. І. дуже подобається «Дитячий Кобзар»,  випущений «Видавництвом Старого Лева». Це єдине видання Шевченка часів незалежності, присвячене саме для дітей. Збірка в 2012 році увійшла в список десяти найкращих книг року. Впорядкувала «Дитячий Кобзар» відома дитяча письменниця Зірка Мензатюк.
Цікавою була літературна мандрівка «Віночок віршів від Тараса Шевченка», яку бібліотекарі підготували і провели спільно з вчителькою молодших класів Пріян О. В. та її вихованцями – учнями  2-б класу. Бібліотекар Клим О. І. розповіла присутнім про життєвий і творчий шлях поета, легенду  «Мільйон Кобзарів». Велику зацікавленість проявили діти при розгадуванні кросворду «Шевченко».  Про пам’ятники Кобзарю в Україні та світі розповіла бібліотекар Давидова Л. О.
Маленькі користувачі ретельно готувалися до свята – «сплели» віночок з поезій Т . Г. Шевченка. За що отри мали солодкі подарунки. Всі мали можливість переглянути книжкову виставку «Тихий ангел  пролетів».
Любімо і вивчаймо Тарасове слово, таке різне: бунтівне і тривожне, спокійне і лагідне.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар