пʼятницю, 14 березня 2014 р.

"Слухаймо Тараса Шевченка…"


Тарас  Шевченко - жива душа народу. Адже його поезія і сьогодні викликає в нас почуття гордості й захоплення своєю красою, силою свого слова та народною мудрістю. Творчість великого Кобзаря нікого не може лишити байдужим .
2014 рік - ювілейний, адже ми відзначаємо 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича  Шевченка. З цієї нагоди в Гусятинській районній бібліотеці для дітей відбулася краєзнавча година «На землі Тернопільській», яку підготували працівники бібліотеки спільно з Нестерович Світланою Богданівною, керівником літературного об'єднання «ЮНКОР», що діє при ГЦДЮТ та її вихованцями.
Бібліотекар Кочмар  Н.М. розповіла про вшанування Кобзаря на Тернопільщині: пам’ятники, вулиці. Юнкорівці інформували про міста нашої області, в яких побував Шевченко: Почаїв, Вишнівець, Кременець, розгадували кросворд з ключовим словом – Шевченко.Всі присутні мали змогу познайомитися з книжковою виставкою «Шевченкова весна». Але найзворушливою була мить, коли члени гуртка читали власну поезію, присвячену великому Кобзареві.
Слова вдячності хочемо адресувати керівнику – Світлані Богданівні,яка побачила в дітях ту іскорку – їхні здібності і докладає максимум зусиль, щоб той талант розвинути, а не занедбати.
Треба відзначити, що гуртківці є постійними дописувачами районного часопису «Вісник Надзбруччя» та обласної газети «Вільне життя».
Проходять десятиліття, а Шевченкове слово залишається таким же світлим, діючим і закличним.
Живе під сонцем любові Шевченкова весна.


Немає коментарів:

Дописати коментар