четвер, 13 березня 2014 р.

«Живуть Тарасе любий, поміж нас і голос твій, і пензель твій і слово»

        Є дні, що минають і непомітно зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Бо він увібрав у себе безсмертне дихання душі. Бо він такий великий і незбагненний як життєдайний дощ, як весняний вітер, як щедре сонце.
      Україна у долі своїй має такий день – 9 березня. День який явив світові Шевченка – великого сина великого народу, що залишив для нащадків великий «Заповіт».
        Тарас Григорович Шевченко залишив нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу пам'ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру.
          Доля приготувала Шевченкові важкі випробування. Із хлопчика – кріпака виріс талановитий художник, великий український поет – борець за волю України. Ні царські тюрми, ні солдатчина, ні заслання в далеких степах Казахстану, не зломили його, не перемогли його віри в Україну в народ!
          13 березня в Копичинецькій міській бібліотеці для дорослих була проведена літературна година «Живуть Тарасе любий, поміж нас і голос твій,і пензель твій і слово» спільно з вчителями української мови та літератури Крайник О.Є., Росолович Л.О. і учнями10-11 класів НВК "Загальнооoсвітня школа І-ІІІ ступенів №1-гімназія".

           Зав.бібліотекою Благута О.Т. ознайомила присутніх з цікавими сторінками біографії та творчості великого Кобзаря.


        Бібліотекар Стець Г.І. провела огляд книжкової виставки «Зоря Шевченкова горить, до правди й волі людство кличе».

       Завдяки програмі «Бібліоміст» бібліотекарі Білоус В.Б. і Пласконь О.М. провели віртуальну подорож по Національному музею Тараса Шевченка. http://museumshevchenko.org.ua/


Учениця Ковальчук Юля прочитала уривок з поеми "Гайдамаки".


Учениця Шустик Марія прочитала вірш «Розрита могила»

На завершення літературної години прозвучав «Заповіт» великого Кобзаря.

Немає коментарів:

Дописати коментар