четвер, 13 березня 2014 р.

'' Книги у подарунок.''



            З метою оновлення бібліотечного фонду Яблунівська бібліотека-філія №42 протягом тривалого часу приймає участь у доброчинній акції «Подаруй бібліотеці книгу».
З давніх давен скарбницею духовного багатства,що поєднує минуле, сучасне й майбутнє – є книга. Вона здатна змінити життя,бути кращим другом і наставником.
         Здавна книгу люблять і цінують. Приємно,що серед таких поціновувачів є уродженець нашого села, начальник Головного Управління служби цивільного захисту в Тернопільській області Є.Т.Лукавий. Це людина, яка любить читати й готова дарувати книги бібліотеці, якій не байдужа історія рідного краю, культура, спадок наших дідів і прадідів,доля України.
       Дарунки книг бібліотеці – це дуже давня форма доброчинності та надійне джерело поповнення фонду. Недавно, Євген Теодозійович подарував Яблунівській бібліотеці-філії нову сучасну літературу. Фонд бібліотеки збільшився на сто примірників книг. Це література різної тематики і жанру, для дітей  та  дорослих. Це твори класиків, детективи, триллери, фантастика, українська сучасна проза,твори тернопільських письменників, та дитяча література. Для більш детального ознайомлення з цими виданнями, в бібліотеці організовано виставку на тему: «Сучасна книга в кожну сім`ю». 
                         

        Ми впевнені, що ці книги знайдуть своїх читачів, та будуть їм корисними,сприятимуть освіті, справі виховання підростаючого покоління,відродженню культури та духовному зростанню,будуть корисними всім, хто цікавиться сучасною українською та зарубіжною прозою.
      Читачі бібліотеки вдячні за цей щедрий дарунок, та віримо, що добрі справи завжди повертаються добром.
        З читачами юнацтва, бібліотекар Гавенда Л.С. провела презентацію виставки «Сучасна книга в кожну сім`ю» за розділом: «Твори письменників Тернопільщини»,де були представлені книги Н.Фіалко «Ріка життя», «Родинні гріхи», «Дві обручки»,та ін., дев`ять книг Л.Романчук «Не залишай…»,та чотири книги «Місто карликів», Б.Мельничука та С.Львівської «Кохання до нестями».
          З учнями 7-го класу, проведено презентацію виставки за розділом: «Різногалузева література», де були представлені книги А.Мовчуна «Абетка духовності», «Неопалима купина»(легенди та перекази землі Тернопільської),  «Обряди і страви святого вечора»,довідник «Українські письменники», «Велика енциклопедія народної медицини».

            

 
КОМУ ЦІКАВА КНИГА,ХТО ХОЧЕ БЛИЖЧЕ ОЗНАЙОМИТИСЯ З НОВОЮ ЛІТЕРАТУРОЮ,ЗАПРОШУЮ ДО БІБЛІОТЕКИ.

Немає коментарів:

Дописати коментар