вівторок, 21 лютого 2017 р.

125 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ПАТРІАРХА ЙОСИПА СЛІПОГО

       

       Під такою назвою Хоростіквській міській бібліотеці для дорослих розкрито  книжкову експозицію на базі фондів д-ра М. Палія, присвячену главі Української греко-католицької церкви, кардиналу Йосифу Сліпому (1892-1984). Книги, представлені на виставці, розповідають про життя і боротьбу видатного українського церковного і громадського діяча, вченого і богослова, бібліографію праць кардинала Йосифа Сліпого.
підготовлено годину духовності «Заповіт Блаженнішого Патріарха Йосифа Сліпого».
      Експоновано видання:

      О. Іриней Назрко , ЧСВВ Київські і Галицькі митрополити. Біографічні нариси (1590-1960) Рим 1962 р. Качмар В. Патріярх Йосиф обновник української католицької церкви. В-во Братства святого Андрея Первозванного. Чікаго 1976 р. 32с. Мартирологія українських церков у 4-ьох томах. Т. 2 Українська католицька церква. Документи, матеріали, християнський самвидав України. Релігія в житті українського народу: Збірник матеріалів наукової конференції у Рокка ді Папа (18-го. Х. 1963.- Мюнхен-Рим-Париж. – 1966 /спільне видання НТШ,  УБНТ, УВАН, УВУ на пошану Блаженнішого Верховного Архиєпископа Кардинала Йосифа Сліпого. 





ТВОРИВ ДЛЯ НАС, ДЛЯ ЦЕРКВИ Й ДЛЯ НАРОДУ


В історії кожного народу є яскраві постаті , без яких немислиме його минуле, сучасне і майбутнє. Тому дуже важливо віддати належне тим , хто у надзвичайно складний і суперечливий час засівав зерна правди , добра , справедливості, милосердя.
         Саме таким сіячем у релігійно - культурному житті українського народу  20 століття був наш краянин , патріарх Української греко-католицької церкви , кардинал Йосиф Сліпий, 125 -річчя від дня народження якого ми відзначили 17 лютого.

         Бібліотекар сільської бібліотеки-філії  с.Тудорів  Доскоч Н.В.  провела з користувачами бібліотеки християнську годину «Творив для нас, для церкви  й України», присвячена пам'яті цій великій людині. Бібліотекар розповіла про дитячі та шкільні роки патріарха.


    В бібліотеці оформлена виставка-портрет  «Славетний діяч церкви» , присвячена людині, яка протягом  усього свого життя боролась за українську церкву, відродження її релігійних традицій та духовності.

Немає коментарів:

Дописати коментар