вівторок, 14 лютого 2017 р.

АФГАН:ПОДВИГ, ТРАГЕДІЯ, БІЛЬ

                                     Поставте скибку хліба на стакан
                                     І голову схиліть в скорботі вічній
                                     За тих, кого убив Афганістан,
                                     Чиї він душі ранив і скалічив.


      Минає 28 років з того дня, коли останній радянський солдат, покинув територію  Афганістану. Але й донині обпалює  серця жорстока правда про афганську війну.
          За неповних 10 років через її горнило пройшли тисячі військовослужбовців колишнього СРСР.  Багато з них  загинуло, багато пропало безвісти, а ще більше повернулося додому інвалідами, як фізичними так і моральними. За усім  цим сльози матерів, вдів, сиріт…
         Безжальним чорним крилом афганська війна зачепила і долю Мельника Є.М, зустріч з яким організували працівники районної бібліотеки для дорослих та дітей для учнів 11кл. (класний керівник Квасніцька Н.Б.).


Із сльозами на очах та душевним болем, який неможливо залікувати навіть через десятки років, Євген Мар'янович поділився з присутніми спогадами про воєнні будні, про бойових товаришів, багато з яких навічно залишились молодими у горах Афгану. Про те, як не раз опинявся за крок від смерті, але вижив у тому пеклі і  закликав вшанувати пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів і шанувати тих, хто повернувся живим, але для яких війна ще й досі триває у  спогадах, а для багатьох вона триває у реальному житті – на Сході України, де вони захищають територіальну цілісність нашої держави.

На закінчення заходу присутні мали змогу переглянути відеокадри про афганську війну та хвилиною мовчання пом'янути тих, хто загинув у тій безглуздій війні.

Директор бібліотеки Фаберська М.М. щиро подякувала Мельнику Є. М. за змістовну розповідь і ознайомила учнів з переглядом літератури «Афганськими дорогами»



Немає коментарів:

Дописати коментар