вівторок, 21 лютого 2017 р.

НЕБЕСНА СОТНЯ


Героям Небесної сотні присвячується... 

     Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і учнів Вільхівчицької ЗОШ та молодь села: 19 лютого в приміщені школи відбувся вечір-реквієм, присвячений пам’яті героїв Небесної сотні. Зі сцени лунали чуттєві до сліз рядки віршів та пісень про Майдан, Небесну Сотню, Україну. На заході також були запрошені учасники АТО Глушко Сергій і Ходань Михайло, які поділилися своїми спогадами про війну на сході України. Після їхніх слів залу оповила тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг героїв Небесної сотні і українських солдат АТО.


    Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Безумовно, жодного з нас події, що відбувалися впродовж останніх трьох років, не залишили байдужими. Тяжкий шлях ми надіємося, уже позаду, але емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях.

Присутні  мали змогу переглянути  викладку літератури "Героям Небесної сотні  присвячується...» , яку підготувала бібліотекар  бібліотеки - філії с. Вільхівчик.

Немає коментарів:

Дописати коментар