четвер, 23 лютого 2017 р.

ЛЮБЛЮ Я МОВУ УКРАЇНИ ЗА НІЖНІСТЬ СЛОВА І КРАСУ

Маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших, найбагатших і найкрасивіших мов світу, щедро напоєну теплими сонячними  променями, срібними жайворонковими переливами та солов’їними трелями, калиновим голосом сопілки.


         21 лютого  всі народи землі відзначають Міжнародний день рідної мови. З цієї нагоди в актовій залі ЗОШ  І-ІІІ ступенів селища Гусятин відбулося літературно-музичне свято «Люблю я мову України за ніжність слова і красу», яке підготували і провели працівники Гусятинської районної бібліотеки для дітей та вчитель української мови та літератури Цесак Тетяна Миколаївна разом із своїми вихованцями – учнями 6-А класу. 



Діти читали вірші, гуморески, розгадували загадки і кросворди.  Про красу рідної мови читала поезію бібліотекар районної бібліотеки Лозінська Г.І..



 Всі присутні, а це учні 6-Б і 6-В класів разом із вчителями Джавлюк М.О. та Рижевською Л.С. переглянули відео-кліп  «Українська мова» та «Рідна мова», познайомилися із книжковою виставкою «Слово - мови рідної основа».


 Привітав  дітей із святом рідної мови начальник відділу культури Гусятинської ОТГ – Рижевський С.І..



         Усе минає, а слово лишається. Зникають у безвісті царі, володарі. На порох розсипаються величні будівлі, вмирають дерева, пересихають річки, гори перетворюються на купу каміння… все стає тліном і прахом, а написане слово залишається. То ж хай живе, переживає століття й покоління найбільше диво – рідна мова. 



       У Гусятинській районній бібліотеці для дорослих до Міжнародного Дня рідної мови організовано книжкову виставку "Українська мова: історія і сучасність".

Немає коментарів:

Дописати коментар