вівторок, 21 лютого 2017 р.

ТВОРИВ ДЛЯ НАС, ДЛЯ ЦЕРКВИ, ДЛЯ НАРОДУ


         В історії кожної нації є яскраві постаті. Тому дуже важливо віддати належне тим, хто у надзвичайно складний і суперечливий час запалював досвітні вогні правди, добра, справедливості й милосердя.

         У релігійно-культурному житті українського народу ХХ століття саме такою непересічною постаттю був наш краянин блаженніший кардинал  Йосиф Сліпий – мученик-сповідник Христової віри.
         З нагоди 125-чя від дня народження Патріарха у Гусятинській районній бібліотеці для дорослих пройшли християнські читання «Творив для нас, для церкви й України» для користувачів бібліотеки.
         Захід розпочався спільною молитвою за прославу слуги Божого Йосифа Сліпого, яку провів о.Петро Гудима.


         Директор ЦБС Фаберська М.М. акцентувала увагу присутніх на значимості постаті нашого славетного краянина для Української греко-католицької церкви і для України та її народу в цілому.

        Про дитячі та шкільні роки Йосифа Сліпого розповіла зав. відділом обслуговування Мотрук Г.Й.. 


Бібліотекар Голубович О.В. ознайомила слухачів з подальшим тернистим життєвим шляхом  Патріарха. 

Про свою зустріч з Йосифом Сліпим на засланні в Мордовії розповів Квасніцький С.М., який перебував там, як репресований малолітній в’язень.


         О. Петро зупинився на роках проведених в еміграції у Римі, та розповів про шляхи становлення греко-католицької церкви в Україні.
Виступи перепліталися з духовними піснями, які виконував хор церкви Покрови Пресвятої Богородиці та з духовною поезією яку читали бібліотекарі Град Л.С. і Лозінська Г.І..


 Також присутні мали змогу переглянути кадри з фільму «Патріарх. Життя Йосифа Сліпого» та ознайомитись з книжковою викладкою «Йосиф Сліпий – подвижник української національної ідеї».


За чашкою чаю учасники заходу продовжили своє спілкування з о.Петром.

Немає коментарів:

Дописати коментар