середу, 11 лютого 2015 р.

"Війна забирає найкращих"


       Скільки існує світ - стільки й існують війни. Світ ділили, переділяли, знову ділили... Жодна держава не існує вічно: то приєднується до чогось, то відділяється, то її знищують. Іде безкінечний переділ світу.
       І над цими глобальними катаклізмами хтось стоїть, комусь не йметься все захопити, підпорядкувати собі, володіти.
       На жаль, війни роблять не народи, а лише окремі постаті.
       А життя у людини лише одне, і воно не повториться. Ніхто не має права забирати життя іншого, бо не має більшої цінності у світі, ніж людське життя.
       Афганська війна... брудна, ніким і нікому неоголошена. У неї свій відлік, своя безжалісна арифметика. Кожна війна широким , довгим шлейфом тягне за собою смерть, інвалідність, огортає смутком тисячі сердець.
       У приміщенні Раштовецької с/б, бібліотекарем Богутою І. оформлено викладку літератури та газетних статтей під назвою "Війна забирає найкращих" , у якій висвітлюється тема афганської війни та подіям АТО . Дана викладка присв'ячена нашому земляку Василю Кильбі, який трагічно загинув у Афганістані, та героям АТО Гусятинського району, які трагічно загинули на Сході України.
      Історія - вічна. Війна в пам'яті людства ще буде жити довго, тому що її історія написана кров'ю солдатів і слізьми матерів, вдів.
Цих страшних подій ніколи і нікому не викреслити з календаря. І скільки б ми не повертались до тих подій, встановлюючи нові і нові факти, змінюючи цифри, все переоцінюючи, істина залишається одна - незмінно житиме пам'ять про героїв. Її підтримувати вважає своїм обов'язком сільська бібліотека.

І знов загинули сини.
Не повернулися додому.
І знову плачути матері,
Схиливщи голову до долу...
Від болю стогне вся земля.
Скорбота в цілій Україні.
Хай буде пухом Вам земля.
Загиблі хлопці з України.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар