середу, 25 лютого 2015 р.

«Все починається з любові…»


                                 Рідне слово моє – в нім озвуться віки.
                                 Рідне слово моє – і крізь хмари сія
                                 Словом вишию день – простелю  рушники,
                                 А на тих рушниках – Україна моя.

Починаючи з 21 лютого 2000 року в Україні відзначають День рідної мови.
Рідне слово – це неоціненний скарб нашої держави України. Слово має велику магічну та рушійну силу. Історія не знає жодного народу, який би не користувався мовою, не спілкувався нею. З розвитком суспільства розвивається і мова, її словниковий запас, писемність народів. Це великий дар природи. У світі налічується близько 3 тисячі мов і в кожного вона своя. І серед них – ніби запашна квітка в чудовому букеті – українська мова.
Бібліотека спільно із загальноосвітньою школою  с. Тудорів провела  усний журнал «Все починається з любові…» . Користувачі  мандрували сторінками журналу :
1.    «Людина починається з любові до рідної країни». Бібліотекар з читачами  розмірковували над вічним питанням: з чого починається людина? Чи є у людини корінь, який тримає її на цій землі?
2.    «Все починається з любові до рідного слова».Присутні виконували вірші про рідну мову.
3.    «Все починається з любові до родини, сімї». До користувачів звернулася Надія Володимирівна із закликом бути хорошими дітьми для своїх батьків, шанувати, берегти їх і ніколи не забувати.
4.    «Все починається з любові до памяті й шани видатних…». Присутні виконували вірші Лесі Українки, Івана Франка, Тараса Шевченка, Василя Стуса, Максима Рильського, Ліни Костенко, Ольги Кобилянської, Юрія Федьковича…
Тож будьте терплячими, старанними, вивчайте рідну мову бо вона того варта!




Немає коментарів:

Дописати коментар