середу, 25 лютого 2015 р.

«Найкращих Забирають небеса»


Небесна сотня полягла, серця і душі оніміли…
І стогне, плаче вся земля,сумління ранять гострі стріли
Відкрилось небо!небеса!...
Герої світ з колін підняли,-
Відвага,велич і краса проти гнобителів повстали.


Уся Україна - в жалобі. Окутана чорною хусткою скорботи й печалі. По містах і селах мільйон свічок запалив засмучений наш український народ…-
Та найбільше їх горить на Майдані…, де серце нашої столиці закривавилось жертовною кров'ю «Небесної сотні». Від тоді минув рік. Ми відстояли свою гідність, небо запалюється новими зірками-душами солдатів – героїв, які гинуть на жахливій війні, яку проти України веде московський режим.
В селищі Гримайлів відбулася урочиста хода до пам’ятника борцям за волю України, приурочена річниці кривавої розправи на Майдані в «Чорний четвер»
Великою колоною люди з запаленими свічками пройшли центром містечка. Попереду юнаки несли прапор-символ нашої свободи і миру. За мир і за душі героїв молилася наша громада.

Нестримним потоком сліз і хвилюваннями сердець проникло у людські душі реквієм «коли синів хоронять матері». Cумні пісні у виконанні ансамблю місцевого будинку культури, вірші присвячені трагічним подіям, прочитані працівниками Гримайлівської дорослої та дитячої бібліотек.

Сотня лампадок замиготіли підніжжя меморіалу надією і вірою у краще майбутнє та пам’яттю про наших героїв,які не вмирають. Такою свічкою-пам'яті діє експозиція в дорослій, бібліотеці, присвячена «Небесній Сотні»
Всі кажуть, що герої не вмирають.
Ти, чуєш, мамо,  я-герой.
І жити буду вічно в раю
Ти свічку лиш постав за упокій. 
 
 

«Вставай, Україно,вставай».

 
Вшановуючи пам'ять героїв Небесної Сотні,  всіх героїв АТО, які загинули за нашу Україну Чабаровецькою бібліотекою разом із будинком культури проведено день пам’яті «Вставай, Україно, вставай».


Немає коментарів:

Дописати коментар