пʼятницю, 13 лютого 2015 р.

«ЖИТТЯ СВІТОЧА, ВІРНОГО БОГОВІ І СВОЄМУ НАРОДОВІ»


Неначе праведних дітей,
Господь, любя своїх людей,
Послав на землю їм пророка,
Свою любов благовістить,
Святого розуму учить.
Неначе наш Дніпро широкий,
Слова його лились, текли
І в серце падали глибоко,
І ніби тим огнем пекли
Холодні душі. Полюбили
Пророка люди і молились
Йому, і сльози, знай, лили
(Т. Г. Шевченко)

      Без сумніву, Митрополит Андрей був Князем Української Церкви і Великим Сином українського народу, чи, іншими словами, можна сказати,- великим українським Патріотом у повному розумінні цього слова. Поруч  з тим він належав до людей, які не вміли ненавидіти, а це - одна з найбільших  і дуже рідкісних прикмет у людському житті. Митрополит Андрей пробував іти справжнім шляхом Ісуса Христа, який  у хвилині своєї смерті просив небесного Отця прощення для тих, що його катували, знущались і розпинали. Якщо ми вдумаємось над життям і творчістю нашого Митрополита Андрея, то ми знайдемо невичерпне джерело
добрих християнських і людських прикмет, які людину роблять справжньо Великою Людиною.
      Митрополит все підкреслював і наголошував, щоб ми пізнали себе. Бо тоді, коли ми пізнаємо свою ідентичність, національну й особисту, краще буде розвивати і плекати духовність.
      На базі унікальних документів та світлин з фондів д-ра М. Палія  Хоростківська бібліотека для дорослих  здійснює низку заходів до 150-річчя від дня народження Людини великих ідей і символу християнської України, великого Митрополита Української Греко-Католицької церкви А. Шептицького.
      Оформлено книжкову  виставку «ЖИТТЯ СВІТОЧА, ВІРНОГО БОГОВІ І СВОЄМУ НАРОДОВІ».   На виставці представлена література про основні біографічні моменти Слуги Божого, головні аспекти його багатогранної праці, як на церковній так і на політичній ниві, газетні та журнальні статті, підготовлені реферати.

Запрошуємо до перегляду!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар