середу, 1 квітня 2015 р.

«Сміх - це здоров’я»


Сміх – це сила від усіх хвороб. Він додає нам настрою, допомагає в житті побачити більше світлого, радісного і просто стати добрішими.   Тисячоліттями людство зберігає й передає наступним поколінням веселі казки,дотепні історії, жартівливі  пісні, кумедні небилиці, безліч усмішок, смішних афоризмів, анекдотів, жартів… Та хіба все перелічити ?  У сміху як у сонця, тисячі променів і промінчиків.

 На жаль, ці промінчики не завше досягають мети. Навіть у День сміху чимало похмурих облич, які думають, як можна сміятися, коли нема впевненості у завтрашньому дні.

Сміятися! Адже сміявся Езоп, сміявся Сервантес, сміявся Остап Вишня…   А чи легким було їхнє життя? А хіба не сміявся віками наш народ, не співав веселих пісень, не розказував дотепних анекдотів, не нищив Шевченковою    сатирою світове зло? Людина, яка сміється, подолає всі труднощі, негаразди.

     Гусятинська центральна районна бібліотека провела  гумористичний калейдоскоп «Сміх - це здоров’я», на який були запрошені  лікар-краєзнавець В .П. Горбоватий, та поет, сатирик, пародист  М.М. Базів.

        Сміхотерапію  з присутніми провів   Василь   Горбоватий, який ділився   смішними  історіями з життя лікарні  та своїх студентських років.


 
          Свої нові пародії на творчість відомих  в Україні майстрів поетичного цеху  декламував М.М.Базів. У віршах поетів Микола  Базів віднаходить такі несподівані рядки, які слугують йому «матеріалом»  для написання дуже влучних та гострих пародій ,що спричиняють щирий сміх.    Так народилися збірки  «Веселі кропивинки»,  «Колюче дзеркало»,  «Шерстилинки», «Мій кропивник».

 
         Директор бібліотеки М.М.  Фаберська подякувала гостям та присутнім   за веселі гуморески та щирий сміх.

 

Сміх – це життя!

Сміх – це справді весело. А коли смієшся з друзями, то веселощі підвищуються у 30 разів. Це факт і він доведений науковцями університету Меріленду. Тож давайте сміятися разом! Сміх – це життя!
           Сидорівська бібліотека спільно з Будинком культури підготували гумористичний номер «Бабки» ,яким зайняли в районному огляді  перше призове місце.





«Торба сміху – всім на втіху»

         Користувачі Сороківської бібліотеки взяли участь у районному огляді – конкурсі виконавців гумористичних творів «Торба сміху – всім на втіху» і зайняли 3 місце.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар