четвер, 2 квітня 2015 р.

«Тиждень дитячого читання»


Щорічно березень для бібліотек, які обслуговують дітей, наповнюються дуже приємними клопотами, які пов’язані  з проведенням традиційного свята-Всеукраїнського тижня дитячого читання.
 
В Гусятинській районній бібліотеці для дітей тиждень зустрічі з книгою розпочато годиною поезії « Які щасливі очі у казок», яка присвячена 85-річчю від дня народження видатної української письменниці Ліни Костенко. До бібліотеки завітали учні 3-Б класу разом із  класним керівником Пріян О.В. . Бібліотекар Давидова Л.О. познайомила присутніх з біографією поетки, з її методом виховання власних дітей. Поезію автора читали бібліотекарі: Кочмар Н.М., Клим О.І.,  Лозінська Г.І. та користувачі. Всі мали змогу переглянути книжкову виставку творів Ліни Костенко. Діти розгадували кросворд «Костенко», де називали тварин і пташок , які згадуються у віршах поетеси.
 
Прийшла весна, яку ми так довго чекали. Всім нам усміхається сонечко, з'явилися перші весняні  квіти. Для дошкільнят , молодших школярів організували виставку-вернісаж «Повита красою» . Адже маленькі діти завжди спостережливі і допитливі, їм хочеться щонайшвидше усе побачити, пізнати, зрозуміти. А бібліотекарі допомагають їм   осягнути навколишній світ, посіяти в душу зерна доброти, чесності , порядності, бережливості, тонкого відчуття прекрасного. Виставка складається з 3-х розділів:
 
-         «Зелене диво». Тут зібрані книги про різноманітний рослинний світ, що дивує багатством видів, форм барв, незвичайними плодами, чарує своєю неповторною красою, вабить нерозгаданими таємницями.

-         «Пташина мудрість». Чудові земні істоти – птахи. Вони прикрашають землю, наше життя,  приносять користь людям -  знищують гризунів і комах.

-         Розділ «В гостях у звірят» познайомить нас з тваринами, що живуть на нашій планеті, їхні звички та спосіб життя. Читаючи книги які представлені на виставці ми  зрозуміємо, що живемо поруч із фантастичним світом у якому править природа.

          Фонд районної бібліотеки для дітей поповнився книгами української класики, сучасних авторів. Серед яких твори за державною програмою «Українська книга», книги місцевих авторів та подаровані читачами.  Тому в один  день тижня ми організували день нової книги «Книжкові новинки». На користувачів чекали цікаві та пізнавальні видання. Бібліотекарі сподіваються,
що допомогли читачам зорієнтуватися у морі книжкових новинок. Протягом дня 22користувачам видано 24 екземпляри нової літератури.
 
     З літа  2014 року в бібліотеці діє проект «Бібліоняня». Молоді батьки мають змогу залишити своїх діточок у книгозбірні, а бібліотекарі проводять з ними розвиваючі та пізнавальні заняття.  Ігрове заняття «Кмітливі малята»(складання пазлів ) проведено з Невінським Сашком, а для Корніцької Марічки проведено рольову гру «Почитаємо, пограємось».
 
Районна бібліотека для дітей започаткувала обслуговування користувачів в районній комунальній лікарні «Читання у лікарні». Так 27 березня бібліотекарі завітали у гінекологічне відділення лікарні. Майбутнім мамам ми запропонували книги Б.Спок «Дитина та догляд за нею», Е.Кепрару «Мати й дитина», Е.Фенвік «Мати і дитина», часопис «Сімейна газета».
Бібліотекарі центральної книгозбірні для дітей  докладають максимум зусиль, щоб для кожного користувача книга була такою ж необхідною, як земля, як чисте небо над головою, як хліб.

Немає коментарів:

Дописати коментар