вівторок, 28 квітня 2015 р.

«І біль, і пам'ять, і тривога»


                                   Чорнобильський вітер по душах мете
                                   Чорнобильський пил на роки опадає,
                                   Годинник життя безупинно іде…
                                   Лиш память, лиш память усе памятає. 

Чорнобиль… Чорний біль нашої землі. Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті трагедія Чорнобиля. Сьогодні годинник життя відраховує 29 років чорнобильської катастрофи.

         В Гусятинській районній бібліотеці для дорослих проведено екологічну годину «І біль, і пам'ять, і тривога» з учнями 10 класу Гусятинської ЗОШ І-ІІІ ступенів (класний керівник Човган Н.А.).


         Трагічні сторінки Чорнобильської аварії перегорнула бібліотекар  Л. С. Град. Бібліотекар Г. І. Лозінська читала поезію, яка торкнулась сумними рядками серця кожного з присутніх.

Бібліотекар Г. І. Лозінська
Бібліотекар Л. С. Град.
            Про жахливі події важко згадувати, страх проймає за нашу землю, яку зрошують смертоносні дощі, за отруєні ріки, за майбутнє життя.  Спогадами про ці трагічні дні поділився М. Б. Шигінський (ліквідатор аварії ЧАЕС) та надав для перегляду документальний фільм про чорнобильську аварію, приурочений річниці трагедії.
 

 
         Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає. Чорнобильська біда надовго залишиться в  нашій памяті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутиме її дзвони. Нам є над чим замислитися. Чи не повториться трагедія в іншому місці? Тому й треба памятати, всім сущим на землі, нічого не забувати і робити усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин.


Коли в народу горе поети не мовчать

Інтернет - огляд.
 
26 квітня 1986 року,
на 4-му енергоблоці
Чорнобильської атомної електростанції
сталася жахлива аварія – т
найбільша за всю історію
ядерної енергетики.
 




Детальніше тут: http://kopychyntsi.blogspot.com/2015/04/blog-post_24.html

Немає коментарів:

Дописати коментар