четвер, 30 квітня 2015 р.

«Бібліотека і електронна звітність»


Стрімкий розвиток електронних інформаційних технологій призводить до багатьох змін у сфері діяльності бібліотек. Міністерством культури України впроваджується в дію електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України (ЕСМаР). ЕСМаР створено для збору, зберігання та обробки даних, які надаються публічними бібліотеками за визначеним переліком показників. Інформація від бібліотек здається у режимі он-лайн, зберігається на окремому сервері, і доступна для користувачів системи з будь якого комп’ютера, підключеного до Інтернету.
З метою ознайомлення сільських бібліотекарів з новою електронною формою звітності на базі Гусятинської районної бібліотеки були проведені навчання з впровадження електронної системи моніторингу мережі публічних бібліотек.
Директор Гусятинської ЦБС М.М.Фаберська розповіла про організацію переходу бібліотек на он-лайн звітність та презентувала систему ЕСМаР. Завідувачка методико-бібліографічним відділом  М.П.Осика та  бібліотекар О.В.Рога  обговорили з сільськими бібліотекарями проблемні питання переходу на он-лайн звітність, проведення моніторингу діяльності бібліотечних установ та особливості заповнення звітів. Під час навчання присутні ознайомились з заповненням звітів різними рівнями бібліотек, та новими принципами роботи з даними, училися користуватися системою електронної звітності

Немає коментарів:

Дописати коментар