понеділок, 6 квітня 2015 р.

"Поезія-це завжди неповторність."


Поезія-це не тільки вірші, бунтівне слово Т. Шевченка і молот Каменяра.
Вона-криця, а не лише ніжність.
Вона-зброя, а не лише звук чарівної арфи.
 

      B Хоростківській  бібліотеці для дорослих відкрито  тиждень літературних заходів присвячених Всесвітньому дню поезії.

      «Ескіз дивовижного життя Ліни Костенко, чиє день народження припадає на переддень дня поезії, - саме таку книжкову виставку оформили в бібліотеці, щоб максимально висвітлити життєвий і творчий шлях живої легенди української сучасної поезії.

   Віродженню одвічних традицій звучного поетичного слова було присвячене свято зустрічі шанувальників поезії, яке завершило цикл поетичних заходів. Поети-люди багаті душею, такими особливими словами відкрила зустріч зав. бібліотекою Росяк Л. І. Говорячи сьогодні про поезію бібліотекарі Дмитраш О., Пастернак О., розповіли «Що таке поезія? Молитва. Звернення до Бога і людей».

      На заході були присутні бібліотекар С\Г ліцею Гудована О., і вихователь Олекшій Я. Свято дало можливість заявити про себе клубу «Краєзнавець» (С\Г ліцей) у виконанні яких звучала поезія воїна і поета, який одночасно пише вірші і покликаний до охорони східних кордонів України та АТО - Володимира Патоли. За його словами, «Ціна життя дешевша кулі на війні, і все ж він твердить, що ми вже не ті».

      У зустрічі прихильників патріотичної поезії взяли участь вихованці гуртка Сокіл «Джура».  Гуртківці декламували вірші та виконували патріотичні пісні під акомпонемент акустичної гітари. Поетичне відлуння звучало також у віршах наших юних читачів Лопуха В., та ін.

      Під час спілкування із шанувальниками поезії місцевий поет-краєзнавець Топоровський І. розповідав про свої творчі плани. Всім небайдужим до долі України і її майбутнього бібліотекарі рекомендували збірку поезій А. Славути-Логвиненка


Відторгнення серця», підготували бібліографічний огляд «Творчі надбання української поезії.

Немає коментарів:

Дописати коментар